Otizmli genç sanatçı Remo’nun minyonları rakı kadehlerinde.

Anason İşleri Rakı Kültürünün Tasarım Ürünleri

Remo hakkında:

Remzi otizmli genç bir sanatçı. Önce çiziyor, sonra çizimlerinden birer seramik heykel yaratıyor. Remzi'nin çizimleri Remo'ya hayat veriyor. Her çizimin birer hikayesi var. Hikayeler Remzi'nin ilham kaynaklarından ortaya çıkıyor ve ürünle birlikte sizlere geliyor. Remo’dan elde edilen gelir, Remzi’nin sergilerine sponsor oluyor.

İki kardeş:

Anason İşleri Rakı Kültürünün Tasarım Ürünleri

Remo iki kardeşin markası. Remzi 8 yaşındayken annesiyle birlikte bir misafirliğe gidiliyor. Sıkılıyor... Alıyor eline kalemi çizmeye başlıyor ve hiç bırakmıyor. O zamandan beri her gördüğünü, düşüncelerini, hayallerini çiziyor. İlhamı ise günlük yaşamın tam da kendisinden geliyor. Aslında her bir çizim onun için birer proje. İlk çiziyor, sonra çizimlerinden birer seramik heykel yaratıyor.   Büyük kardeş Tayfun, Remo'yu 2015 Eylül ayında kuruyor. O günden beri Remo Remzi'nin dünyasını evlere taşıyor. Remo'nun anlatacak bir hikayesi var.

Remo’nun Minyonları:

Anason İşleri Rakı Kültürünün Tasarım Ürünleri

Otizmli sanatçı Remzi’nin çizdiği minyonların her biri farklı bir duyguyu temsil ediyor. Remo’nun parkta, televizyonda, sınıfta, bakkalda gördüğü insanların birer tasviri olan minyonlardan yüzlerce var. Aşağı yukarı 5 cm büyüklüğünde olan çizimler Remo’nun Ankara, İstanbul ve Oslo’da açtığı sergilerde yer aldı ve bazıları seramik heykellere dönüştü. Remo’nun minyonları, şimdi “Hangi Seviyesin?” serisinde buluşuyor.

Hangi Seviyesin?

Anason İşleri Rakı Kültürünün Tasarım Ürünleri

Remo’nun minyonları ile masadaki seviyeni ölç! Daha başlarken bırakanlardan mısın? Yoksa biraz daha diyerek sonuna kadar gidenlerden mi? Sen deneyip görene dek orası muamma.

Paylaş: