Mehmet İlhan

Mehmet İlhan, profesyonel çizerlik kariyerine 1996 yılında başladı. 1996 - 2017 yılları arasında Gırgır Dergisinde genel yayın yönetmenliği, editörlük ve çizerlik yaptı. Şimdilerde ilgisini oyun ve NFT alanındaki çalışmalar çekiyor.

Mimar Sinan Üniversitesi'nde Dekor ve Kostüm Tasarımı eğitimi aldı. Bir hikaye için mekan ve kostüm tasarlamak hep heyecan verici gelse de, kendisini sahne arkasından ziyade masa başında gördü. Böylelikle eğitimi devam ederken çizgi romana ilgi duymaya başladı. Mekan ve kostüm haricinde, hikayenin ve karakterin kendisini tasarlamanın heyecanına düştü. Kısa süre içinde kendini mizah dergilerinin eğlenceli dünyasında buldu, profesyonel çizerlik kariyeri böyle başladı.

Mizah dergilerinde çizgi ile ekipçe, etkileşimli şekilde çalışmayı öğrendi. Haftalık döngülerle yeni hikayeler yarattı, espriler üretti, bunları nasıl ve ne şekilde kağıda dökeceğini planladı durdu. Bir yandan kurumsal reklam ajansları için storyboard, yayınevleri için kitap illüstrasyonları ve oyun karakterleri tasarladı.

Gırgır Dergisi’ndeki çalışma hayatından sonra freelance illüstrasyon çalışmalarına odaklandı. Tasarım t-shirt üzerine "İkonot" adında bir girişimde bulundu.

Şu anda multidisipliner bir bağlamda illüstrasyon, NFT koleksiyonu ve oyun ekosistemi için karakter tasarım çalışmaları gerçekleştiriyor. Farklı projelere ve iş birliklerine her daim açık.