Anason İşleri nedir, nedendir?

500 yılın rakı kültürü yaş aldıkça gençleşiyor. Hamiyet Yüceses’lerin, Müzeyyen Senar’ların yanına Hayko Cepkin’ler, Gaye Su Akyol’lar eklendi. Klasik meyhanelerin yanına yeni nesil meyhaneler geldi. Artık rakı deyince akla sadece orta yaş üstü babacan erkekler gelmiyor. Rakı beyazı deyince akla bütün renkler geliyor: Farklılıklar, yaratıcılık, gusto, yaşam enerjisi, muhabbet, müzik, meze…

Rakı kendi klişelerini yıkıyor.

Biz de bu kıpır kıpır hâli tasarımla buluşturalım dedik. Ofisten, internet ve hurufat aleminden başımızı kaldıralım, sokağa çıkalım, evlerinize girelim istedik. “Etmeyin kriz var” dediler, dinlemedik. Krizi tasarıma dönüştürelim, iyi tasarım her vakit karşılığını bulur diye düşündük. Ve anason kokulu ürünler tasarladık. (Anason kokulu dediysek, boşa değil, bazıları hakikaten anason kokuyor. Örneğin: Anasonlu Sabun.) Bunun dışında rakı bardakları, meze tabakları, masa örtüleri, tişörtler, ne ararsanız var. Duvar kağıdından küpeye çok geniş bir alana girdik. Yenilikçi tasarımcılarla çalıştık.

Bir yıl sadece düşündük, not tuttuk. Mısır piramiti yapacak kadar vaktimiz varmış gibi ürün, fikir, biçim tartıştık. Sonra denemelere başladık. Nihayet üçüncü yılın sonunda önünüze çıkmaya hazır hissediyoruz kendimizi. Umarız mahçup olmayız.

Biz kimiz onu da söyleyelim. Şirketimizin adı Overteam. İçeriğe ve tasarıma dair her işi yapan bir ajansız. 15 yıldır zaten Anason İşleri’ne hizmet ediyoruz. Rakı Ansiklopedisi’ni, Rakı Ajandalarını, Rakı Gastronomisi kitabını, Buyukkeyif.com ve Meyhanedeyiz.biz web sitelerini ve her türden irili ufaklı yüzlerce projeyi hayata geçirdik. Kesintisiz bu kültür için içerik ürettik.

Projeyi beğendiyseniz sayfamızı paylaşın. Beğendikçe ürünlerimizi de paylaşın. Yardımlarınızla büyüyeceğimizi düşünüyoruz.

Paylaş: