10 İlginç Meyhane İsmi

Meyhaneler içinde birçok farklılık barındıran özel yerlerdir. Örneğin, kiminin sahibi ilginçtir, kiminin müşteri kitlesi, kiminin mimarisi, kiminin semti, kiminin de tabela ismi. İsim konusu önemlidir. Bir mekân ismi nedeniyle müşteri kazanabilir ya da kaybedebilir. Burada ismi nedeniyle bir merak ve ilgi yaratabilecek mekanları şöyle bir sıralayalım dedik. Ülke genelinde eminim çok fazla örneği olan isim konusunu bir giriş babında İstanbul'da başlatalım dilerseniz. Benim için en ilginç meyhane ismini liste harici söyleyim, Sıçanlı Meyhane. Sanki gidince paçamdan bir şey girecekmiş gibi hissettiren bir isim, insanı sarsan, şaşırtan bir yanı var!

Son olarak, listemiz tamamen kişisel ve eğlence amaçlıdır. Diğer iller için katkılarınızı bekliyoruz elbet... 

1- Ali Button'un Yeri
Meyhanelerin "Benjamin Button"u sanki. Burada onun gibi yaşlanırken gençleşen biri var mı, bilmiyoruz. Lakin ilginç bir doğu-batı sentezli lakap olduğu kesin!  

2- Karışmasen
Bir aile içi tartışmanın getirdiği inatlaşma sonucu tabelaya eklenen ve öylece kalan güzide bir isim.  

3- Rigel
Anlamını bilen varsa beri gelsin! 

4- Pub Avni
İşte bir doğu-batı sentezi daha. Avni gibi bizden bir ismin, üstelik ilk önce bir meyhaneciyi akla getirmeyen türden, İngilizler'in içki evi ile yan yana gelmesi bana her zaman farklı gelir. Avni deyince "Gırgır"ın meşhur Avni'si geliyor aklıma, ne yapayım! 

5- Kör Agop
Eskiden adabı muaşeret diye bir şey vardı. Ama koskaca balıkçı Agop'a bedensel özrü bu derece mi hatırlatılır! O da "madem öyle, işte böyle" deyip asmış tabelayı... 

6- Canım Ciğerimin Yeri
Çok candan ve işletme tarzını belli eden bir isim. Yine de "Nesi ilginç bu ismin?" diyenlere başka yerde olmayan "askıda rakı" uygulamasını söylesek, kabul ederler mi?  

7- Kalinka
İngilizce, Fransızca hatta Almanca isimli çok yer vardır. Burrası da nadir görülen Rusça isimli meyhanelerden biri. Belki de başka yoktur. Varsa da henüz görmedim.  

8- Hasbi
İsmin nasıl ortaya çıktığı değil belki ama tınısı farklı geldi. Bir de, yaşı yetenler hatırlayacaktır, "Hasbi Tembeler"i hatırlatmasıyla da girdi bu listeye! 

9- Benusen
Hep batıya bakacak değiliz ya, bu da Farsçadan tabelalarımıza girmiş bir isim. Hayırlı olsun! (40 yıldır öyle ama, çaktırmayın)  

10- Valentino Kartallar
Tek başına Valentino olsa tamam, tek başına Kartallar olsa bir ilginçliği yok. Ama bir araya gelince acayip bir ikili olmuşlar. Her an uçacakmış gibi duran bir isim. Sponsorlu basketbol takımlarımızın isimlerine benziyor! 

Bonus: Meyhane
Bazen ilginç olmak için çabalamaya gerek yoktur, duruşunuz yeter. Burası da öyle. Tamam, anladık meyhane de, ne? Size bir lakap bulup da tabelaya yazmazsam... 


Yazan: Adem Erkoçak
Bu yazı ilk defa meyhanedeyiz.biz’de yayımlanmıştır.

Paylaş: