Nefis yeni kadehler ve size özel bir rehber...

"Ölmeden önce yapmanız, seyretmeniz yahut gitmeniz gereken..." diye başlayan seriler vardır ya...Bazısı rastgeledir, bazıları hakikaten işe yarar.
Dedik ki ehlikeyif birisi özel birisidir, kendi listeleri olmalı.
Sonuçta kitap,müzik,rota, gastronomi gibi 10 konunun 100 uzmanından 1000 öneri oluştu. Uzun uzun bakacağınız, seçeceğiniz, görüş bildireceğiniz, yararlanacağınız,hepsi keyfimize göre 1000 öneri.
Süreç şöyle işledi: Önce jüri üyelerini belirledik. Sonra jüri üyelerimizin önüne bir ehlikeyif tanımı koyduk.Önerilerini bu tanıma göre yapmalarını rica ettik.
Peki kimdir bu ehlikeyif?
Hayatı mecburiyetlerden ibaret görmeyendir. Keyfine değer veren, nefsine hürmet edendir. Bir kitabın beğendiği yazarın öbür kitaplarını da okuyandır. Film bitince jeneriği sonuna kadar izleyendir. Sevdiği şarkıdaki gitarı kimin çaldığını sorandır. Gezdiği mekanın tarihini, masasındaki mezenin tarifini merak edendir. Bilmeye, öğrenmeye değer veren, bildiklerini her isteyenle paylaşmaktan çekinmeyendir. Çünkü bilmek, hayatı yaşamaya değer kılar.
Katılın, oy verin. Bilip sevdiklerinizi bir kez daha hatırlayın, bilmediklerinizi görün.
Yepyeni iki nefis kadeh de bu haftadan itibaren satışta. Galata Kulesi'nin çatısının olmadığı zamanlardan kalma bir İstanbul manzarası ve en şahane sahne kıyafetiyle Zeki Müren...